Etsi
  • Vanessa Parrado

Luonnonmukainen synnytys homeopatialla.

Päivitetty: 21. marras 2018

Homeopaattisilla lääkkeillä voidaan helpottaa supistuksia, nopeuttaa synnytystä ja auttaa kestämään kipuja. Tästä saat ohjeita Helioksen synnytysktin käyttöön.


Äkilliset, ohimenevät supistukset – BELLADONNA

Synnyttäjällä on Belladonna-tyypille ominaisia oireita: kuumat kasvot ja jyskyttävä päänsärky. Bellandonna sopii erityisesti ensisynnyttäjälle ja varsinkin urheleville naisille, joiden synnytyskanavat ovat krampissa. Supistukset tulevat yhtäkkiä ja loppuvat saman tien. Supistukset saattavat hävitä ja tulla taas rajuina. Hänen on parempi olla puoli-istuvassa asennossa.

Belladonna-potilaan kivut ovat rajuja ja äkkinäisiä. Hän haluaa paeta koko tilannetta.

PULSATILLA heikkoihin supistuksiin

Pulsatilla auttaa usein, kun supistukset tulevat hyvin pitkin välein tai niitä on vain päiväsaikaan ja ne loppuvat yön ajaksi. Edessä oleva synnytys huolestuttaa ja pelottaa äitiä ja vie häneltä voimat. Hän kaipaa raitista ilmaa, ja vaikka hänen suunsa on kuiva, hänellä ei ole lainkaan janon tunnetta.

Supistukset ovat heikkoja, mutta jokainen supistus saa aikaan tukehtumisen tunteen, sydämen tykytystä tai kuumia aaltoja.


ARNICA verenvuotoon

Arnica sopii, kun pyritään vähentämään verenvuotoa synntyksen aikana, ja myös välilihan repeämistä ja leikkauksista paranee nopeammin tämän aineen avulla. Aineen käyttötarpeelle tunnusomaista on, että liikuminen pahentaa oireita.


ACONITUM synnytyksen aikaiseen pelkoon

Aconitilla hoidetaan synnytyksen aikaista pelkoa, joka saattaa olla jopa kuolemanpelkoa. Supistukset tulevat tiheään, mutta epäsäännöllisin välein. Synnyttäjä on levoton, pelokas ja kauhuissaan.


BELLIS PERENNIS synnytyksen aiheuttamiin ruhjeisiin

Bellistä on hyvä käyttää tilanteessa, joka on aiheutunut leikkauksesta, onnettomuudesta tai vauriosta synnytyksen aikana. Tuo jo synnyttäneelle helpotusta ruhjotulta tuntuvaan kipuun jossa mustelmia, kun Arnica ei riitä, tai kun Arnica on jo parantanut mustelmat, mutta nystyt jäävät. Synnyttänyt on kiihtynyt ja haluaa juoda kylmiä juomia, hänellä voi olla ruokahaluttomuutta tai kuvotusta. Huononee vauriosta, kosketuksesta ja viilennyksestä vaikka on kuuma. Parempi olo jatketusta liikkeestä.


CALENDULA, repeytyneeseen tai leikatun välilihan hoitoon

Pääoireina repeytyneet tai repalaiset tai märkivät haavat. Vauriot, joisssa iho on rikkinäinen. Tulehdukset ja punaisuus, jotka aiheuttavat suuren epämukavuuden. Kipu on suhteettoman suuri vaurioon nähden. Lisäksi synnyttäjä on herkkä kylmälle ilmalle, erityisesti pilviselle säälle. Tunne kuin olisi hakattu. Olo huononee illalla ja kuivasta ilmasta, parempi lämmössä ja levossa. Käyttö: pihtisynnytyksen jälkeen, välilihan repeytymiseen tinktuuraa voi parantumisen nopeuttamiseksi levittää ulkoisesti muutamia tippoja (saattaa kirvellä lyhyen hetken), napanuoran tulehduksessa voi käyttää muuten terveelle vauvalle ensin vesiliuoksena ja sitten levittää jälkeenpäin calendulavoidetta.


CAULOPHYLLUM synnytyksen edistäminen

Caulophyllumia käytetään yleisesti synnytyksen helpottamiseen, ja sen ottamisen voi aloittaa jo muutamia viikoja ennen synnytystä. Caulophyllumia käytetään myös kun synnytyksessä supistukset ovat riittämättömät ja potilas on uupunut ja hermostunut. HUOMIO!! Ota tämä lääke vaan kerran tai kaksi, ei enempää!!


CHAMOMILLA yhteistyökyvyttömälle synnyttäjälle

Chamomilla auttaa, kun synnyttäjä on yhteistyökyvytön eikä kukaan pysty olemaan hänelle mieliksi. Potilas ei halua kuulla kenenkään neuvoja, käskee jopa lääkärin ja kätilön pois. Synnytys on hyvin kivulias, kivut alkavat selän alaosastosa ja sätelevät reiden sisäosiin.

Synnyttäjä keinuu mielellään keinutuolissa.


CIMICIFUGA hysteeriselle synnyttäjälle

Cimicifuga käytetään usein synnytyksen helpottamiseen. Tätä tarvitseva potilas on yleensä taipuvainen hysteriaan. Kohdunsuu on jumiutunut ja kivut repiviä.


GELSEMIUM Ennen synnytystä tai sen aikana esiintyvään jännitykseen, ns. Ramppikuumeeseen. Oireina ovat tärinä, vilu, heikkous ja väsymys. Synnytyksen aikana hysteriaa, pelkoa ja selkäkipua.

Synnyttäjä sanoo: en mä pysty tähän, en mä osaa..HYPERICUM viiltohaavan/repeytymisen hoitoon

Hyvä lääkeaine viiltohaavan paranemisen nopeuttamisessa sekä jos paikat repeytyy synnytyksessä. Synnyttäjän olo huononee henkisestä rasituksesta, kosketuksesta, kylmästä ja on erittäin kipuherkkä ”valittajatyyppi”. Paranee levossa ja makuulla.


IPECACUANHA, pahoinvointiin, koliikkiin, verenvuotoon raskauden aikana, jälkivuotoon

Pääoireina yhtämittainen kuvotus, pahoinvointi kaikilla vaivoilla, janottomuus, runsas limaneritys kurkunpäässä, henkitorvessa ja keuhkoputkessa tai runsas valtimoverenvuoto. Historiassa verenvuotoa. Tunnetasolla haluaa jotakin, mutta ei tiedä mitä, murjottaa, ärsyyntynyt, helposti loukkaantuva. Vaivat aiheutuneet huonosti sulavasta ruuasta, seuarauksena vihasta tai nöyryytyksestä, syö sianlihaa, jäätelöä ja makeisia. Kivut leikkaavia, murskaavia ja ottavat voimakkaasti valtaansa. Olo huonompi yöllä, lämmössä, kylmästä, kuivuudesta, liikkeestä, syömisen jälkeen. Paranee avoimessa ilmassa, levossa ja kylmistä juomista. Ipecac sopii hyvin Arnican jälkeen.


KALIUM CARBONICUM

Heikkous on tyypillistä potilaalle, joka tarvitsee Kalium Carbonicumia. Pulssi on heikko, potilas kylmä ja yleensä masentunut. Kivut ovat teräviä ja viiltäviä. Synnyttäjällä saatta olla myös turvotusta. Hän haluaisi antaa periksi. Supistukset tuntuvat vähän lian heikoilta. Hänellä on selkäsärkyä ja halua liikuskella ympäriinsä.


NUX VOMICA yliherkälle synnyttäjälle

Nux vomica on ihanteellinen lääke hermostuneelle, yliherkälle synnyttäjälle. Häntä hairitsee kaikki ja hän tarvitsee täydellistä rauhaa saattaakseen lapsensa mailmaan. Toinen vaihtoehto on, että synnyttäjä on kärsimätön ja ärtynyt. Aika ei kulu millään, tuntuu kuin se olisi pysähtynyt.

Kivut tuntuvat rajuilta ja saattavat aiheuttaa synnyttäjässä pyörrytystä.


SECALE

Pääoireena valtava kylmyys mutta olo huononee pettelystä, levottomuus, passiivinen verenvuoto. Yleisesti ottaen synnyttäjä riutunut ja heikko. Iho voi olla kuiva, karhea ja ryppyinen. Vartalon ja raajojen kouristuksia. Häpeämätön, turta ja kihelmöivä tunne. Kivut polttavia. Olo pahenee lämmössä, lämpimässä huoneessa, pienimmästäkin liikkeestä ja peittelemisestä. Olo parempi kylmistä kääreistä ja kun päällinen poistetaan. Käyttö synnytyksen jälkeisiin kipuihin, koliikkiin, synnytyksen etenemisen hidastuessa, kivunlievitykseen synnytyksen aikana, verenvuotoon raskauden aikana, jälkivuotoon, irtoamattomaan istukkaan.


SEPIA

Uupunut synnyttäjä, jota voi myös pyörryttää. Kipu säteilee selkään. Synnyttäjä on ärtynyt, voi olla välinpitämättömän tuntuinen ja surullinen ja helposti itkevä. Hikoilu on runsasta, synnyttäjä tuntee tarvetta liikkumiseen. Jalat tuntuvat halvaantuneilta ja niissä on nykäyksiä ja levottomuutta.

STAPHISAGRIA

Hyvä lääke leikkausten jälkeen.

Varsinkin vastan alueen leikkauksissa Staphisagria auttaa paremmin kuin Arnica.


ANNOSTELU:

C30/C200 potensseja:

Yksi rae kielen alla, jos ei tapahdu mitään 20-30 min sisällä voit ottaa uudestaan kun olet varma lääkkeenvalinnasta.

Jos tapahtuisi jotain, muttei tarpeeksi nopeasti, saat ottaa samaa lääkettä vedessä vaikka 10 minuutin välein. (Katso ohjeita ’Lääkkeet vedessä’) Lopeta heti silloin kun huomaat reaktion!

D30 potensseja (en suosittele näitä akuuteissa tilanteissa):

6 raetta vedessä, 10-15 minuutin välein. Lopeta heti kun huomaat reaktion.


Lääkkeet vedessä. Näin voit käyttää niitä akuuteissa tilanteissa kun haluat saada nopean reaktion aikaiseksi:

Pudottakaa lääkeaine (3-5 raetta) vähäiseen määrään vettä (lasissa tai pullossa).

Noin 2 dl vettä riittää.

Antakaa lääkeaineen liueta veteen.

Ottakaa yksi siemaus 10-15 minutin välein.

Sekoita tai ravista pulloa AINA ennen lääkkeen nauttimista.


Lopettakaa lääkkeen ottaminen heti kun huomaatte reaktion.

Kun nautitte lääkkeen, pitäkää sitä hetki suussanne ennen kuin nielaisette.


142 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki