Etsi
  • Vanessa Parrado

Itsehoito homeopatialla

Päivitetty: 21. marras 2018

MILLAISIA VAIVOJA ON TURVALLISTA HOITAA HOMEOPATIALLA?

Kaikkia - homeopatia ei ole haitallista eikä riitele muiden hoitojen kanssa. Homeopatia on vaihtoehto tai täydennys lääkehoidoille, mutta jos tulehdus tai tila on selvästi raju on sinun tietenkin vietävä hoidettava lääkäriin/päivystykseen - tiedosta rajasi!! Homeopatia tukee potilaan paranemista myös silloin kuin ei ole viisasta käyttää vain homeopatiaa ko. tilan hoitamiseen. Kroonisissa, toistuvissa sekä monimutkaisemmissa vaivoissa, pyydä ammattihomeopaatin apua.


AINE VALINTA

Kaikki aineet maailmassa aiheuttavat ihmisen kehossa tietynlaisen oirekuvan. Esimerkiksi kahvi vaikuttaa hermostoon ja aiheuttaa piristymistä, hikoilua, nopeaa ajatusten virtaa, iloisuutta, tärinää ja suolen peristaltiikan lisääntymistä. Tämä on oirekuva ja se on ainutlaatuinen jokaiselle aineelle. Homeopaattisessa annoksessa annettuna kahvi parantaa saman oirekuvan jonka se pystyy aiheuttamaan. Siksi homeopaattinen Coffea auttaa ylipirteään, hermostuneeseen tilaan jossa on vaikea saada unta - esimerkiksi yli-innostumisesta johtuen.

Homeopaattiset aineet valitaan hoidettavan oirekuvan perusteella samankaltaisuuden periaatteella. Jos annetaan aine joka ei ole samankaltainen hoidettavan tilan kanssa ei tapahdu mitään! Se ei ole merkki siitä etteikö homeopatia toimisi, vaan siitä että aine on valittu väärin perustein.


MIKÄ ON INDIKAATIO?

Indikaatio on hoidettavan oireet, jotka sopii tietyn homeopaattisen lääkeaineen oirekuvaan. Esimerkkitapauksessa tärinä, unettomuus ja yli-innostus on Coffean indikaatioita. Oirekuvaan sisältyy myös aina modaliteetteja (> auttaa, < pahentaa). Modaliteetit ovat käytännössä kaikista tärkeimmät indikaatiot - jos modaliteetit eivät täsmää annettun aineen oirekuvaan, se ei yleensä toimi.


MITÄ POTENSSEJA KANNATTAA KÄYTTÄÄ KOTONA?

30C ja 200C ovat sopivia kotikäyttöön ja varsinkin 200C tarpeeksi korkea jotta sopivat myös akuuttitilanteisiin. 1000C (=1M) ja 10000C (=10M) ovat myös tehokkaita ensiavussa, mutta niiden käyttöön on ensin kartutettava taitojaan matalammilla potensseilla.


MITEN ANNOSTELEN JA KUINKA USEIN TOISTAN?

Rakeita voi ottaa kuivana tai veden kautta. Jos annoksia tarvitaan vain muutama on helpompaa ottaa yksi tai muutama kuiva rae kielen alle sulamaan. Jos lapsi tai lemmikki pureskelee rakeen, se ei haittaa.

Jos annoksia tarvitaan enemmän (esim. kovassa kivussa tai flunssassa) kannattaa muutama rae liuottaa veteen pullossa tai lasissa. Noin 2-3 raetta 2-3 desiin vettä riittää ja pulloa ravistetaan tai nestettä sekoitetaan lusikalla lasissa ennen toistoja. Jälkeenpäin pullo on laitettava keräykseen, ja lasi pestävä hyvin kuumalla vedellä (70 astetta), koska muuten aine on jäljellä astiassa vaikka se olisi tyhjennetty. Nestettä on täysin turvallista antaa esimerkiksi huonekasveille tai kaataa viemäriin käytön jälkeen.

Annokset otetaan puhtaaseen suuhun, eli syömistä, juomista (vesi on ok) ja hampaiden pesua on hyvä välttää hetken (n. 10 min, pienten lasten kohdalla muutama minuutti) ennen ja jälkeen annosta. On luultavaa että aine tehoaa vaikka se otettaisiin juoman tai ruoan kanssa, mutta puhtaaseen suuhun on parempi tapa varmistaa että annos “menee perille”.

Toistojen tiheys on 5 minuutista useaan tuntiin tarpeen mukaan. Jos hoidettava esimerkiksi vuotaa verta avohaavasta toistetaan tiheästi kunnes tilanne rauhoittuu. Jos hoidettava on kovassa kivussa toistetaan noin joka 10-15 min. Jos tilanne on vähemmän akuutti riittää annos tunnissa tai vähemmän. Kun tilanne paranee, toistetaan harvemmin. Jos tilanne paranee hyvin huomattavasti lakataan antamasta ainetta ja toistetaan vain jos oireita palaa. Potilasta ei esimerkiksi herätetä ottamaan uutta annosta, sillä rauhallisuus ja nukahtaminen on useammiten merkki paranemisesta. Jos kuume nousee annoksen seurauksena on viisasta odottaa, sillä se on usein paranemisreaktio. On turvallista antaa ihmisen kuumeilla 40 asteeseen asti, kunhan potilas juo, hengittää normaalisti ja on koherentti. Silloin ei kannata alentaa kuumetta lääkkeillä, sillä se häiritsee paranemista. Jos kuume nousee liian korkealle on tottakai lähdettävä päivystykseen, mutta paranemisreaktiossa se ei käytännössä tee sitä koskaan.

Annostellessa, avaa korkki ja tiputa korkkiin rakeita. Laita sitten rakeet suoraan korkista suuhun tai hoidettavan käden kautta suuhun. Älä palauta kädessä tai lattialla olleiat rakeita pulloon, vaan heitä ne pois.


MISTÄ TIEDÄN ETTÄ ANTAMANI AINE TOIMII?

Mitä akuutimpi tilanne on, sen nopeammin sinun on nähtävä tuloksia. Jos verenvuoto ei lakkaa useasta annoksesta huolimatta on valittava toinen aine. Flunssassa tai poskiontelontulehduksessa taas voi mennä useita tunteja ennen kuin huomaa että menee parempaan suuntaan. Merkki siitä että auttaa on että hoidettava rauhoittuu, nukahtaa, hengittää rauhallisemmin, tuntee itsensä taas “omaksi itsekseen”, energiataso nousee, kipu vähenee tai muuttuu siedettäväksi. Älä vaihda ainettasi jos tämä tapahtuu, vaikkakin oireita olisi jäljellä. Kehon kudokset seuraavat perässä kun yleistila paranee.


68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki